english
   
Početna strana
Pilar srpskog Slobodnog zidarstva
Misija naše Lože
Planovi naše Lože
Ko smo mi u Bratstvu ?
Kako postati Mason ?
Literatura i Edukacija
Novosti iz naše Lože
Kontakt sa nama

Link na Regularnu Veliku Ložu Srbije Link na važnije Web sites

     KAKO POSTATI MASON ?

DA LI ĆE ME NEKO ZVATI DA SE PRIDRUŽIM?

NE! Nadamo se da ukoliko su vam koncepti i principi Masonerije izneti na ovom Web site-u od interesa, da nema potrebe da očekujete da vas neko pozove da se pridružite. Vi sami morate zatražiti da postanete Slobodni zidar. Na nesreću, mnogi ljudi koji žele da postanu Masoni to nikada ne postanu zato što nisu svesni gore pomenutog zahteva (a to je: da je to izraz vaše slobodne volje i saglasnosti, i da vi morate tražiti da se pridružite Bratstvu).

Mi u Bratstvu Lože "Đorđe Vajfert"  želimo da zainteresovanima pružimo dovoljno informacija koje će ih rukovoditi u njihovim daljim odlukama. Naš pristup je da sa ljudima koje još ne poznajemo pristupamo i pažljivo i postepeno. Stoga smo na ovom Web site-u pripremili dosta materijala za proučavanje na stranici "Literatura i Edukacija", za koji se nadamo da će mnogi pročitati a zaiteresovani i temeljno proučiti. 

Za nastavak predlažemo zainteresovanima da pročitaju sjajno delo našeg Br. Sretena J. Stojkovića, pisano davne 1926. godine:

Pisma prijatelju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova knjiga sadrži 10 originalnih pisama upučenih zamišljenom prijatelju koji je pokazao interes za Slobodno zidarstvo. Postepeno od samog početka, sa profanih tema o kulturi, moralu,...ulazi se sve dublje u područje Masonerije.

Na kraju su dodata i 2 nova pisma kao Odgovor Br. Sretenu u kojima ga mi sada obaveštavamo o tome šta se dešavalo sa srpskom Masonerijom u poslednjih 80 godina i kakvi su nam planovi za budućnost.

Zainteresovani će u jednom trenutku naići na  malu prepreku...